Z ávody Welcome Summer jsou novinkou a troufám si tvrdit, že se jim povede navázat na tradici závodů ByeBye Summer. Už z názvů je jasné, že se jedná o první a poslední závody v sezóně. Jsou to závody distanční a vyznačují se především tím, že nejde až tak o to závodění, ale hlavně o první (poslední) setkání po zimě a před ní. Jaké tedy bylo první Welcome Summer?


 
 

Welcome Summer 2012

Skvělé. Fajnový plac ve Dvoře Králové, pohodová organizace a hlavně známé tváře. Welcome, stejně jako ByeBye, jsou známé také hodně tím, že se tam nemálo pije. Klubovna, či co to je za domeček, přímo vybízí k tomu sedět, popíjet a bavit se až do brzkých ranních hodin. Rozhodně se nejedná o víkend, kdy by si člověk odpočinul :) Spíš se tam příjemně dorazí před dalším nudným pracovním týdnem.

 

Hlava nebolí, fotím, závodím!

Stejně tak tomu bylo i teď. Maty přivezl strašně moc vína, zelená tekla proudem a zaslechl jsem i něco o bodyshotu a tequille, ale to jsem naštěstí už byl ve stanu a doufal, že mě ráno nebude bolet hlava. Nebolela. Uff. Co se focení týče, tyto závody jsou pro mě těmi, kdy se snažím nefotit psy, ale spíše lidi kolem. Dřív se mi to dařilo, teď je to tak nějak napůl. Taky jsem závodil! Moje fena ještě není dost stará (a kromě toho je dost vypatlaná) na to, aby mohla nastoupit, tak jsem si půjčil její rozumnější matku :) Rozhodně se nedá mluvit o úspěších, Jakub Štýbr před vyhlašováním prohlásil: „No, fotograf zůstane fotografem.“ Ale já se to jednou naučím a ukážu jim!!! :)

 

Pořád fotografem, ale jinak než dřív

Zatím jsem tedy stále jen fotografem a mou povinností je tedy fotit a dodávat stovky fotografií. Tak takhle ne! :) Rád bych tohoto článku využil taktéž k tomu, abych vysvětlil, jak se věci mají. Stránky www.foto-pes.cz zatím zůstanou u ledu a fotky najdete pouze tady. Galerie budou mnohem menší, než jste bývali zvyklí. Často slýchávám: „ale lidé se chtějí na těch fotkách najít“. Chápu to, ale věřím, že lidé sebe nebo své psy velmi rádi najdou na zajímavých fotkách, které nevznikají na úplně každých závodech. A právě pro ty se pokusím tento rok fotit. Takže ačkoliv vidíte pouze 25 fotek, věřím, že pokud patříte mezi ty, kteří na nich jsou, máte z fotek radost. A vy, co na nich nejste… i na vás se dostane ;) Nezapomeňte, že léto jsme teprve přivítali a sezóna tedy může začít.

 
[jtlMS]
 

Galerie