Čas od času se vyskytne akce, o které si říkáte: „tam prostě nemůžu chybět“. Většinou se jedná o něco velmi speciálního… ať už programem, místem konání, účastníky, nebo třeba vším jmenovaným dohromady. Takže prostě vezmete kalendář, nastříháte ho a slepíte zpět tak, aby v daný termín byla políčka volná. Tak jak jsem to udělal já v případě Jihlavských závodů.


 

Trošku historie

Cvičák v Jihlavě je důležitým bodem ve zhruba 6ti leté dogfrisbee historii u nás, v České Republice. První semináře a neoficiální závody byly pořádány právě zde. Obyčejný cvičák s běžnou „klubovnou“, ve které vznikl český discdog klub. Jakub Štýbr předával českým hráčům to, co sám okoukal v zahraničí. Neměl tehdy ani ponětí o tom, jak daleko se naše dogfrisbee dostane, nebo jestli se vůbec u nás tento sport uchytí. A troufám si tvrdit, že ho ani v těch nejdivočejších snech nenapadlo, že za pár let bude v té samé klubovně sedět s evropskou dogfrisbee elitou … národnost: česká!

 

 

Last minute Jihlava

Existuje snad lepší místo pro takové závody? Závody, které byly zorganizovány na poslední chvíli proto, že jiné závody z kalendáře akcí vypadly. Závody, na které se během dvou týdnů přihlásilo 50 týmů, které opravdu přijely. Martin Motrinec se postaral o občerstvení na úrovni těch nejlepších restaurací, Pepa Honer plnil hrdla závodníků tekutým chlebem národa našeho a organizátoři Marek Lehuta a Michal Roman si mohli udělat další zářez do pažby… luxusní závody: done!

 

 

A fotky?

Něco tak výjimečného si zasluhuje dokumentaci :) Vzal jsem si s sebou nový objektiv, Nikkor 28/1.8 AF-S, a celý víkend ho strkal lidem pod nos. Distanční závody mám, co se focení týče, v poslední době mnohem raději než závody freestylové. Na hřišti se neděje nic, co by na fotce vypadalo nějak exkluzivně, a tak jsem v podstatě nucen hledat motivy jinde. Oba dva dny se mi foťák povaloval někde poblíž, aby mi nic neuniklo. Nový, mírně širokoúhlý objektiv, dával fotkám nový rozměr a mě to prostě strašně bavilo. Fotil jsem, bavil se s přáteli, sem tam hodil disk Junce v rámci soutěžení, pil jsem a žral jsem. Víc takových víkendů!

 

 
[jtlMS]
 

Galerie

Pokud jste se na fotkách nenašli, ještě neplakejte. Další fotky budou na mé FB fanpage.