Troufám si tvrdit, že rok 2012 pro mě byl rokem největšího fotografického pokroku. Minimálně já to tak cítím, tak doufám, že i mí fanoušci :) Na začátku minulého roku jsem sliboval: „budu fotit jinak“ a celou dobu jsem se o to snažil. Psí sporty i ostatní fotky jsem se snažil dělat neobyčejně. Tak, aby moje stránky byly místem, kam se přijdete podívat na takové fotky psů, jaké u jiných psích fotografů nenajdete.

 

Psi, psi a zase psi

http://www.ondra-uhlir.cz/wp-admin/post.php?post=3188&action=edit&message=1#edit_timestamp

Ať chci nebo ne, největší část toho, co fotím, jsou právě psi, psí sporty, procházky a celkově věci kolem psů. Nějakou dobu už se mnou žije border kolie, snad každej kamarád, kterého mám, má psa. No a když někam jedu na víkend, nejčastěji jsou to psí závody :) Nejen psy je ale člověk živ. A tak se sem tam stane, že vyrazím i na víkend nepsí. V roce 2012 jsem byl v Amsterdamu fotit tulipány, sjížděli jsme rakouskou Salzu. Nafotil jsem i nějaké svatby. A tak můj výběr neobsahuje jen psí fotky.

 

Nejen focení!

Určitě nedílnou součástí toho, jak fotím, je i mé vybavení. Přešel jsem na fullframe, fotím Nikonem D700. Do výbavy přibyl skvělý 28/1,8 – objektiv, se kterým se člověk vážně nenudí, stačí když si vzpomenu na focení štěňat, nebo třeba na Jihlavu. Koupil jsem si i nový desktop, takže úpravy v Adobe Lightroomu frčí pěkně plynule. A když už jsem u Lightroomu, překvapil mě váš obrovský zájem o moje kurzy, které do dnešního dne navštívilo přes 25 lidí a nedostal jsem jedinou negativní reakci.

 

2013?

I tento rok se zase budu snažit neusnout na vavřínech a vymýšlet jiné úhly pohledu tak, aby vás moje fotky i nadále bavily. Můžete se těšit na report z dovolené v Paříži. Určitě jste zaznamenali, že se chystám na dva týdny navštívit deštné pralesy na Borneu. Na konci léta možná zajedu na Slovensko, chtěl bych se podívat na Pieniny. No a kopec psích akcí samozřejmě :) Stay tuned :)

 

Top 25?

Snažil jsem se vybrat 10 nejlepších fotek, ale zjistil jsem, že to asi nedám. Za minulý rok mám 1223 upravených a publikovaných snímků! Z toho se prostě 10 vybrat nedalo. Vidíte zde galerku nazvanout „TOP25“. A nejsou to fotky, o kterých si teď myslím, že jsou nejlepší za poslední rok. Je to takový průřez tím nejlepším. Protože teď už samozřejmě nejsem úplně nadšený z toho, jak vypadaly moje fotky na začátku minulého roku :)

 
[jtlMS]
 

Galerie